Δευτέρα 19 Νοεμβρίου 2012

ΚΑΝΟΝΕΣ ΔΙΑΚΙΝΗΣΗΣ ΕΜΠΟΡΙΑΣ ΠΡΟΙΟΝΤΩΝ



Αριθ. Πρωτ. 14839 Αθήνα 19/11/2012

Προς
Σωματεία Μέλη
ΕΟΒΕΑΜΜ

Θέμα: ΚΑΝΟΝΕΣ ΔΙΑΚΙΝΗΣΗΣ / ΕΜΠΟΡΙΑΣ ΠΡΟΪΟΝΤΩΝ ΚΑΙ ΠΑΡΟΧΗΣ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ (ΔΙ.Ε.Π.Π.Υ.)

- Η Ε.Ο.Β.Ε.ΑΜ.Μ. συμμετείχε προσφάτως στη δημόσια διαβούλευση του αρμόδιου Υπουργείου για τους κανόνες διακίνησης – εμπορίας τροφίμων και παροχής υπηρεσιών, αιτούμενη να συμπεριληφθούν ρητώς οι ερμηνευτικές διατάξεις του υπ' αριθμ. πρωτ. Α4/681 – 5/2007 εγγράφου του Υπουργείου Ανάπτυξης (Γενική Γραμματεία Εμπορίου / Γενική Διεύθυνση Εσωτερικού Εμπορίου / Διεύθυνση Τιμών Παροχής Υπηρεσιών / Τμήμα Β΄), οι οποίες εφαρμόζονται, ήδη από την έκδοσή του, στα συνεργεία αυτοκινήτων, όσον αφορά στην υποχρέωση τήρησης τιμοκαταλόγου και αναλυτικής τιμολόγησης των εργασιών.
 Οι ως άνω ερμηνευτικές διατάξεις δεν συμπεριλήφθηκαν στο τελικό κείμενο της κωδικοποίησης. Παρ' όλα αυτά, εξακολουθούν να ισχύουν οι τρεις εναλλακτικοί τρόποι – μέθοδοι τήρησης τιμοκαταλόγου, οι οποίοι είναι οι εξής:
α. Ανάρτηση τιμοκαταλόγου με τις εργασίες επισκευής και την αμοιβή κάθε εργασίας σε εμφανές για τον καταναλωτή/πελάτη σημείο του συνεργείου.
β. Ανάρτηση πινακίδας με την τιμή εργατοώρας του συνεργείου σε εμφανές για τον καταναλωτή/πελάτη σημείο του συνεργείου.
γ. Ανάρτηση τιμοκαταλόγου και της τιμής εργατοώρας σε εμφανές για τον καταναλωτή/πελάτη σημείο του συνεργείου.

 Ειδικότερα, ο προβλεπόμενος τιμοκατάλογος μπορεί να διαμορφώνεται ως εξής:
α. Αναγράφοντας αναλυτικά και εξειδικευμένα τις κάθε είδους εργασίες με την αντίστοιχη αμοιβή τους. Η αναγραφή αυτή μπορεί να περιέχει ανάλυση κατά μάρκα οχήματος, κατά μοντέλο κλπ, ανάλογα με τη βούληση κάθε επιχείρησης. Στα εκδιδόμενα παραστατικά (δελτία ή τιμολόγια παροχής υπηρεσιών) ή στα συνοδευτικά αυτών έντυπα θα αναγράφεται αναλυτικά το είδος της επισκευής και η τιμή χρέωσης, που θα πρέπει να συμπίπτει με αυτή του τιμοκαταλόγου.
β. Αντί της ως άνω αναλυτικής περιγραφής, η επιχείρηση μπορεί να αναρτά τιμοκατάλογο - πινακίδα, όπου θα αναγράφεται μόνο η χρεούμενη τιμή που απαιτεί ανά εργατοώρα. Στην περίπτωση αυτή στα εκδιδόμενα παραστατικά (δελτία ή τιμολόγια παροχής υπηρεσιών) ή στα συνοδευτικά αυτών έντυπα θα αναγράφεται αναλυτικά το είδος της επισκευής, ο απαιτηθείς χρόνος, η τιμή χρέωσης ανά εργατοώρα, που θα πρέπει να συμπίπτει με αυτή του τιμοκαταλόγου – πινακίδας, καθώς και το τελικό ποσό χρέωσης.
γ. Με μικτό σύστημα, δηλαδή στον τιμοκατάλογο ένα μέρος των εργασιών επισκευής και συντήρησης να εξειδικεύεται και να αναφέρει τη συγκεκριμένη τιμή, σύμφωνα με τα οριζόμενα στην παράγραφο α, ενώ για τις υπόλοιπες εργασίες να αναφέρει την ανά εργατοώρα απαιτούμενη τιμή σύμφωνα με τα οριζόμενα στην παράγραφο β. Στην περίπτωση αυτή τα παραστατικά εκδίδονται ανάλογα ως ανωτέρω.

Το συνεργείο είναι απολύτως νόμιμο εφόσον συμμορφούται με έναν εκ των ως άνω όρων.

Για το Δ.Σ. της ΕΟΒΕΑΜΜ
Ο Πρόεδρος Αθανάσιος Νικολόπουλος
Ο Γενικός Γραμματέας Χρήστος Ευαγγέλου

Τετάρτη 14 Νοεμβρίου 2012

ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ – ΒΙΟΤΕΧΝΩΝ
ΕΠΑΡΧΙΑΣ ΘΗΒΩΝ
Δίρκης 20 – Τα.κ 32200 Θήβα
Τηλ 6978007275 tel&fax :22620 81044
e-mail: oebethivas@yahoo.gr
www.oebethivas.blogspot.com

ΘΗΒΑ 13/11/2012
Προς:
Σωματεία Μέλη ΟΕΒΕ ΘΗΒΑΣ
Μ.Μ.Ε


Αγαπητοί Συνάδελφοι,


Θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε ότι όσοι από εσάς είχατε συμμετάσχει στα προγράμματα χρηματοδότησης από Χρηματοπιστωτικά Ιδρύματα (Τράπεζες) με την εγγύηση και επιδότηση επιτοκίου του Εθνικού Ταμείού Επιχειρηματικότητας & Ανάπτυξης ΕΤΕΑΝ, πρώην ΤΕΜΠΜΕ, ανακοινώθηκε παράταση μέχρι τον Μάιο 2014 και μπορείτε να έρθετε σε επικοινωνία με τις Τράπεζες προκειμένου να επαναδιαπραγματευθείτε τους όρους αποπληρωμής.

Η σχετική Υπουργική απόφαση έχει υπογραφεί και έχει αποσταλεί στο Εθνικό Τυπογραφείο για τη δημοσίευση σε ΦΕΚ.

Παρακαλούμε όπως ενημερώσετε σχετικά τα Μέλη σας.

Με συναδελφικούς χαιρετισμούς,
Για το ΔΣ της ΟΕΒΕ ΘΗΒΑΣ

Ο Πρόεδρος Ο Γεν. Γραμματέας

ΧΑΡΑΤΣΗΣ ΧΡΗΣΤΟΣ ΤΣΑΚΑΝΙΚΑΣ ΚΩΝ/ΝΟΣ

ΕΠΕΤΕΙΟΣ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟΥ



Αριθ. Πρωτ. 14832 Αθήνα 14/11/2012

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ


Η Ενιαία Ομοσπονδία Βιοτεχνών Επισκευαστών Αυτοκινήτων Μηχανημάτων Μοτοσικλετών Μοτοποδηλάτων χαιρετίζει και τιμά την επέτειο του Πολυτεχνείου.

Η φετινή επέτειος του Πολυτεχνείου βρίσκει τη χώρα μας σε άσχημη οικονομική κρίση, απαξιώνοντας τα στοιχειώδη δικαιώματα στην εργασία, στην παιδεία, στην υγεία αλλά και στην κοινωνική συνοχή, με αποτέλεσμα να είναι επιτακτική ανάγκη να τιμούμε και να γιορτάζουμε την επέτειο του Πολυτεχνείου.
Το συνδικαλιστικό μας κίνημα αγωνίζεται για την προστασία των δημοκρατικών θεσμών , συμμετέχοντας στην προσπάθεια του λαού μας για ένα καλύτερο αύριο για εμάς και τα παιδιά μας με οδηγό τα οράματα και τα συνθήματα της επετείου του Πολυτεχνείου .

Για το Δ.Σ. της ΕΟΒΕΑΜΜ

Ο Πρόεδρος
Αθανάσιος Νικολόπουλος
Ο Γενικός Γραμματέας
Χρήστος Ευαγγέλου

Τετάρτη 7 Νοεμβρίου 2012

ΨΗΦΙΣΜΑ




Αριθ. Πρωτ. 14825 Αθήνα 7/11/2012

Το Διοικητικό Συμβούλιο της Ενιαίας Ομοσπονδίας Βιοτεχνών Επισκευαστών Αυτοκινήτων Μηχανημάτων Μοτοσικλετών και Μηχανών Θαλάσσης σε τακτική συνεδρίασή του την 3 Νοεμβρίου 2012 ύστερα από αξιολόγηση και εκτίμηση της ζοφερής και απάνθρωπης κατάστασης που εξελίσσεται σε ολοκληρωτικό βάρος της Ελληνικής κοινωνίας και του κλάδου μας εκδίδουμε το ακόλουθο ψήφισμα .
Ψηφίζουμε :
• Κατά της προαποφασισμένης από ξενόφερτα και εγχώρια αμφιλεγόμενα κέντρα ,καθολικής φτωχοποίησης του Ελληνικού λαού .
• Κατά των μεθοδευμένων βέβαιων καταστροφικών μέτρων που οδηγούνται για νομοθέτηση και ψήφιση στη Βουλή των Ελλήνων .
• Κατά του επιλεκτικά στοχευμένου αφανισμού των μικρών και πολύ μικρών επιχειρήσεων και των αυτοαπασχολουμένων βιοπαλαιστών επιτηδευματιών .
• Κατά της άμεσα δολοφονικής και αποκεφαλίστηκες μεσαιωνικού αποικιακού χαρακτήρα φορολόγησης του φτωχού οριακού εισοδήματος από το πρώτο και δύσκολα παραγόμενο ευρώ από το πρώτο τετραγωνικό του οικογενειακού σπιτιού και χωραφιού .
• Κατά της ολικής διαλυτικής ωμής εκποίησης και αυτού του βασικού στοιχειώδους ασφαλιστικού συστήματος και του συστήματος υγείας .
• Κατά της σε βάρος όλων μας ολομέτωπης επίθεσης και προσβολής από διαπιστωμένα αναποτελεσματικά πρότυπα, αταίριαστα και εχθρικά στην Ελληνική πραγματικότητα .
• Κατά της επιδιωκόμενης σταθερής τακτικής να στρέφεται η μια κοινωνική τάξη εναντίον της άλλης > .


Ψηφίζουμε υπέρ :
• Της διάσωσης ,εξασφάλισης και διατήρησης των βασικών δικαιωμάτων μας, στη δουλειά ,την απασχόληση, την ασφάλιση, την ασφάλεια και υγεία .
• Της άμεσης λήψης εξειδικευμένων μέτρων στήριξης των μικρών και πολύ μικρών επιχειρήσεων και των αυτοαπασχολουμένων .Ο Υπουργός Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας, Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων ήδη έλαβε αρμόδια πρότασή μας για χρηματοδοτική στήριξη του κλάδου μας μέσα στην οικονομική κρίση .

Ο κλάδος των ανεξάρτητων επισκευαστών όλων των ειδικοτήτων Αυτοκινήτων Μηχανημάτων Μοτοσικλετών και Μηχανών Θαλάσσης :
• Αριθμεί πάνω από 18.000 μικρές και πολύ μικρές οικογενειακές εκμεταλλεύσεις σε όλη τη χώρα .
• Υπέστη δραματική μείωση του κύκλου εργασιών καθ΄όσο η αγορά του αυτοκινήτου στην Ελλάδα τελεί υπό κατάρρευση,και ο πελάτης μας καταναλωτής μισθωτός και συνταξιούχος αδυνατεί πλέον να καλύψει επαρκώς και αυτή ακόμη την αναγκαία βασική επισκευή και συντήρηση για την ασφαλή λειτουργία και κυκλοφορία του αυτοκινήτου .

Ψηφίζουμε υπέρ της διατήρησης της κοινωνικής συνοχής .
Ψηφίζουμε υπέρ της σωτηρίας της ιστορικής χώρας μας και του λαού μας .
Ψηφίζουμε υπέρ της διάσωσης του κλάδου μας, και του μικρού συνεργείου της γειτονιάς.
Ψηφίζουμε υπέρ της ανάληψης πρωτοβουλιών αλληλεγγύης ,συνεργασίας και συμπόρευσής μας με τους πολυπληθείς ανέργους, τους εργαζόμενους , τους συνταξιούχους καταναλωτές πελάτες μας κατόχους και χρήστες αυτοκινήτων οχημάτων .

Κηρύσσουμε επιθετικό αγώνα για την διάσωση της ανεξάρτητης επισκευής αυτοκινήτου ,για την διατήρηση του μικρού συνεργείου της γειτονιάς.


Για το Δ.Σ. της ΕΟΒΕΑΜΜ

Ο Πρόεδρος
Αθανάσιος Νικολόπουλος

Ο Γενικός Γραμματέας
Χρήστος Ευαγγέλου