Τετάρτη 7 Νοεμβρίου 2012

ΨΗΦΙΣΜΑ




Αριθ. Πρωτ. 14825 Αθήνα 7/11/2012

Το Διοικητικό Συμβούλιο της Ενιαίας Ομοσπονδίας Βιοτεχνών Επισκευαστών Αυτοκινήτων Μηχανημάτων Μοτοσικλετών και Μηχανών Θαλάσσης σε τακτική συνεδρίασή του την 3 Νοεμβρίου 2012 ύστερα από αξιολόγηση και εκτίμηση της ζοφερής και απάνθρωπης κατάστασης που εξελίσσεται σε ολοκληρωτικό βάρος της Ελληνικής κοινωνίας και του κλάδου μας εκδίδουμε το ακόλουθο ψήφισμα .
Ψηφίζουμε :
• Κατά της προαποφασισμένης από ξενόφερτα και εγχώρια αμφιλεγόμενα κέντρα ,καθολικής φτωχοποίησης του Ελληνικού λαού .
• Κατά των μεθοδευμένων βέβαιων καταστροφικών μέτρων που οδηγούνται για νομοθέτηση και ψήφιση στη Βουλή των Ελλήνων .
• Κατά του επιλεκτικά στοχευμένου αφανισμού των μικρών και πολύ μικρών επιχειρήσεων και των αυτοαπασχολουμένων βιοπαλαιστών επιτηδευματιών .
• Κατά της άμεσα δολοφονικής και αποκεφαλίστηκες μεσαιωνικού αποικιακού χαρακτήρα φορολόγησης του φτωχού οριακού εισοδήματος από το πρώτο και δύσκολα παραγόμενο ευρώ από το πρώτο τετραγωνικό του οικογενειακού σπιτιού και χωραφιού .
• Κατά της ολικής διαλυτικής ωμής εκποίησης και αυτού του βασικού στοιχειώδους ασφαλιστικού συστήματος και του συστήματος υγείας .
• Κατά της σε βάρος όλων μας ολομέτωπης επίθεσης και προσβολής από διαπιστωμένα αναποτελεσματικά πρότυπα, αταίριαστα και εχθρικά στην Ελληνική πραγματικότητα .
• Κατά της επιδιωκόμενης σταθερής τακτικής να στρέφεται η μια κοινωνική τάξη εναντίον της άλλης > .


Ψηφίζουμε υπέρ :
• Της διάσωσης ,εξασφάλισης και διατήρησης των βασικών δικαιωμάτων μας, στη δουλειά ,την απασχόληση, την ασφάλιση, την ασφάλεια και υγεία .
• Της άμεσης λήψης εξειδικευμένων μέτρων στήριξης των μικρών και πολύ μικρών επιχειρήσεων και των αυτοαπασχολουμένων .Ο Υπουργός Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας, Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων ήδη έλαβε αρμόδια πρότασή μας για χρηματοδοτική στήριξη του κλάδου μας μέσα στην οικονομική κρίση .

Ο κλάδος των ανεξάρτητων επισκευαστών όλων των ειδικοτήτων Αυτοκινήτων Μηχανημάτων Μοτοσικλετών και Μηχανών Θαλάσσης :
• Αριθμεί πάνω από 18.000 μικρές και πολύ μικρές οικογενειακές εκμεταλλεύσεις σε όλη τη χώρα .
• Υπέστη δραματική μείωση του κύκλου εργασιών καθ΄όσο η αγορά του αυτοκινήτου στην Ελλάδα τελεί υπό κατάρρευση,και ο πελάτης μας καταναλωτής μισθωτός και συνταξιούχος αδυνατεί πλέον να καλύψει επαρκώς και αυτή ακόμη την αναγκαία βασική επισκευή και συντήρηση για την ασφαλή λειτουργία και κυκλοφορία του αυτοκινήτου .

Ψηφίζουμε υπέρ της διατήρησης της κοινωνικής συνοχής .
Ψηφίζουμε υπέρ της σωτηρίας της ιστορικής χώρας μας και του λαού μας .
Ψηφίζουμε υπέρ της διάσωσης του κλάδου μας, και του μικρού συνεργείου της γειτονιάς.
Ψηφίζουμε υπέρ της ανάληψης πρωτοβουλιών αλληλεγγύης ,συνεργασίας και συμπόρευσής μας με τους πολυπληθείς ανέργους, τους εργαζόμενους , τους συνταξιούχους καταναλωτές πελάτες μας κατόχους και χρήστες αυτοκινήτων οχημάτων .

Κηρύσσουμε επιθετικό αγώνα για την διάσωση της ανεξάρτητης επισκευής αυτοκινήτου ,για την διατήρηση του μικρού συνεργείου της γειτονιάς.


Για το Δ.Σ. της ΕΟΒΕΑΜΜ

Ο Πρόεδρος
Αθανάσιος Νικολόπουλος

Ο Γενικός Γραμματέας
Χρήστος Ευαγγέλου