Τρίτη 22 Οκτωβρίου 2013

Απελευθέρωση Εμπορικών Μισθώσεων



Αριθ. Πρωτ. 15213 Αθήνα 4/10/2013

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΘΕΜΑ : ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗ ΕΜΠΟΡΙΚΩΝ ΜΙΣΘΩΣΕΩΝ

Μεσούσης της κρίσης και σε αναμονή έλευσης της τρόικας, το Υπουργείο Ανάπτυξης, ανταποκρινόμενο στα μνημονιακά κελεύσματα, προωθεί αβασάνιστα και χωρίς την ενδεδειγμένη κυβερνητική πρόνοια , την εκτεταμένη απελευθέρωση των εμπορικών και επαγγελματικών μισθώσεων.
Η ισχύουσα Ευρωπαϊκή επιταγή για Small Business Act for Europe ( SBA )
< Προτεραιότητα στις Μικρές Eπιχειρήσεις > , « Σκέψου πρώτα σε μικρή κλίμακα » πριν νομοθετήσεις και ρυθμίσεις, είναι άραγε γνωστή στην νομοθετούσα Κυβέρνηση ;
Οι Μικρές Επιχειρήσεις κλήθηκαν να εκφραστούν όπως η σοβαρή αυτή ευρωπαϊκή αρχή προβλέπει ;
Τα μέλη του κλάδου μας αποτελούν Πολύ Μικρές Επιχειρήσεις, κατά συντριπτική πλειοψηφία Αυτοαπασχολούμενοι τεχνίτες βιοπαλαιστές. Στα εργαστήριά τους είναι εγκατεστημένoς σε λειτουργία πανάκριβος εξοπλισμός.
Κύριε Υπουργέ Ανάπτυξης, έχετε εκτίμηση των όποιων επιπτώσεων θα επέλθουν με την πλήρη απελευθέρωση σε αυτούς τους μικρούς αυτοαπασχολούμενους επιτηδευματίες ; Θεωρείτε εύκολη τη διαχείριση μετεγκατάστασής τους , σε καιρό προχωρημένης κρίσης, όταν ο παντοδύναμος ιδιοκτήτης πει « φύγε » ;
Καλούμε την Κυβέρνηση , και σε επίκληση της παραπάνω Ευρωπαϊκής Αρχής , σε συνεργασία με την τρόικα να λάβει την προβλεπόμενη μέριμνα της κατά προτεραιότητα στήριξης των Μικρών Επιχειρήσεών μας, εγκαθιδρύοντας στην εξελισσόμενη νομοθέτηση ειδική διάταξη .



Για το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΟΒΕΑΜΜ


Ο Πρόεδρος Αθανάσιος Νικολόπουλος
Ο Γενικός Γραμματέας Χρήστος Ευαγγέλου