Τρίτη 22 Οκτωβρίου 2013

Δελτίο Τύπου





Αριθ. Πρωτ. 15237 Αθήνα 22/10/2013

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ


Η ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗ ΕΥΡΩΠΑΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΑΣΦΑΛΗΣ ΟΔΗΓΟΣ ΤΩΝ ΛΑΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΚΟΙΝΩΝΙΩΝ

Στην τακτική του συνεδρίαση (12/10/2013) το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΟΒΕΑΜΜ εξέφρασε προβληματισμό και ανησυχία για την εξελισσόμενη επίσημη έρευνα της πολιτείας σχετικά με το κοινοβουλευτικό κόμμα της Χρυσής Αυγής και των στελεχών της.
Τα όσα βλέπουν το φως της δημοσιότητας πρέπει όλους να μας αφυπνίσουν, ώστε να θωρακίσουμε τη Δημοκρατία του λαού μας και της ιστορίας μας, και με ιδιαίτερη μέριμνα για την ολοκληρωμένη διαπαιδαγώγηση της νεολαίας μας, κρατώντας την μακριά από τις σειρήνες και τα απατηλά δίχτυα του νεοφασισμού.
Η ευρωπαϊκή ένωση, των είκοσι εφτά κρατών μελών και των πεντακοσίων εκατομμυρίων δρώντων πολιτών, κλυδωνίζεται στην μεγαλύτερη κοινωνικοοικονομική κρίση των τελευταίων δεκαετιών.
Μέσα σε αυτή και η χώρα μας βιώνει μια άνευ προηγουμένου ζοφερή κατάσταση με τα αντιλαϊκά μέτρα να αγγίζουν πλέον , αν δεν τα ξεπερνούν, τα εξαντλητικά όρια αντοχής του πληθυσμού, με τους ανέργους και νεόπτωχους να υπεραυξάνονται με γεωμετρική πρόοδο.
Οι συνθήκες αυτές, όπως η ιστορία διδάσκει, προσφέρονται για την επώαση του αυγού του φιδιού, γίνονται θερμοκοιτίδα για ανάπτυξη και καλλιέργεια φασιστικών φαινομένων και μορφωμάτων.
Πρέπει, επιβάλλεται όλοι παραγωγικά να αντιδράσουμε.
Ο αγώνας για τον τερματισμό των πολιτικών λιτότητας και φτωχοποίησης πρέπει να συνδυαστεί και με τον αγώνα για τη δημιουργίας ενός ενιαίου δημοκρατικού μετώπου, κόντρα και απέναντι σε κάθε επιβουλή, απ΄ όπου και αν προέρχεται.
Σ΄αυτόν τον κοινό αγώνα δεν χωράν φασιστικές πολιτικές και πρακτικές. Η δράση για τις ειρηνικές και δίκαιες διεκδικήσεις πρέπει να γίνει με ενίσχυση της δημοκρατίας και των δημοκρατικών θεσμών και σε καμιά των περιπτώσεων δεν πρέπει να εξισωθεί με τη δράση του φασισμού/ναζισμού.
Οι μνήμες από τη θηριωδία του ναζισμού κατά το Β παγκόσμιο πόλεμο είναι ακόμα ζωντανές, και έτσι πρέπει να παραμείνουν . Λαός που ξεχνά την ιστορία του είναι αναγκασμένος να τη ξαναζήσει.
Η ΕΟΒΕΑΜΜ καταδικάζει έντονα και απερίφραστα κάθε αντιδημοκρατική τακτική και πρακτική που υπονομεύουν τα δίκαια και δημοκρατικά ιδεώδη του δοκιμαζόμενου λαού μας, στεκόμαστε αλληλέγγυοι και συμμαχητές στον αγώνα για επιβίωση, δημοκρατική κυριαρχία και ανθρώπινη αξιοπρέπεια.




Για το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΟΒΕΑΜΜ


Ο Πρόεδρος Αθανάσιος Νικολόπουλος
Ο Γενικός Γραμματέας Χρήστος Ευαγγέλου