Δευτέρα 14 Νοεμβρίου 2011

Η ΕΟΒΕΑΜΜ για την απεργία της 19ης Οκτωβρίου 2011

Ε.Ο.Β.Ε.Α.Μ.Μ.
ΕΝΙΑΙΑ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΒΙΟΤΕΧΝΩΝ ΕΠΙΣΚΕΥΑΣΤΩΝ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΩΝ ΜΗΧΑΝΗΜΑΤΩΝ ΜΟΤΟΣΥΚΛΕΤΩΝ
(ΑΡΙΘ. ΑΝΑΓΝ. 1024/1970)

Κρατύλου 14 104 42 ΑΘΗΝΑ Τηλ.: 210 5138913 5142222 Fax: 210 5138913
www.eoveam.gr E-mail: eoveamm@eoveam.gr, eoveamm@acsmi.gr

Αριθ. Πρωτ.14442 Αθήνα 10/11/2011

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Η ΕΟΒΕΑΜΜ χαιρετίζει όλους τους επισκευαστές αυτοκινήτων μηχανημάτων και μοτοσυκλετών για το δυναμικό παρόν που έδωσαν σε Πανελλαδικό επίπεδο στην κινητοποίηση της 19ης Οκτωβρίου 2011 κλείνοντας τα καταστήματα τους και κατακλύζοντας τους δρόμους.

Όλοι μαζί φωνάξαμε ένα βροντερό ΟΧΙ στην καθοδική και επικίνδυνη για την οικονομία και κοινωνία υφεσιακής πορείας της χώρας, η οποία δημιουργεί και παράγει λουκέτα, ανεργία, φτωχοποίηση, διευρυμένα ελλείμματα και ακόμα μεγαλύτερα χρέη.
Η απάντηση στο μεγάλο πρόβλημα της χώρας, την ύφεση, δεν μπορεί να είναι άλλη από την επανεκκίνηση της οικονομικής και την επενδυτική δραστηριότητα των Μικρών επιχειρήσεων (της «πραγματικής» οικονομίας), που αποτελούν την “ραχοκοκαλιά της απασχόλησης” σε Ευρώπη και Ελλάδα. Δυστυχώς όμως στην Ελλάδα σήμερα, με τα προαναγγελλόμενα νέα μέτρα υπερφορολόγησης και τον ακόμα μεγαλύτερο περιορισμό των εισοδημάτων καταναλωτών και επιχειρηματιών (ΦΠΑ - έμμεσοι φόροι - κατάργηση αφορολόγητου ορίου και εκπτώσεων φόρου) επενδύσεις από τις μικρές επιχειρήσεις δεν πρόκειται να υπάρξουν.

Κάθε αγώνας για την διεκδίκηση μιας καλύτερης ζωής πάντα γίνεται στόχος και βορά κάποιον που επιβουλεύονται κάθε ειρηνική διαδήλωση και προσπαθούν να την αμαυρώσουν προκαλώντας επεισόδια που δυστυχώς δεν στοιχίζουν μόνο υλικά αλλά στοιχίζουν και σε ανθρώπινες ζωές όπως του συνανθρώπου μας που έπεσε νεκρός εκείνη την ημέρα διαδηλώνοντας για ένα καλύτερο μέλλον για εκείνον και την οικογένειά του.

Η ΕΟΒΕΑΜΜ εκφράζει την λύπη της καταδικάζει και καταγγέλλει τέτοιου είδους μορφές βίας είτε αυτές προέρχονται από παρακρατικές ομάδες είτε από κουκουλοφόρους.

Η δημοκρατία προασπίζει το δικαίωμα της ελευθερίας του λόγου και προάγει την ελευθερία του λαού να διαλέγει τον τρόπο που θα την εκφράζει. Το δικαίωμα αυτό θα πρέπει να υπερασπιστούμε και καλούμε κάθε συνάδελφο αλλά και κάθε έλληνα να διαδηλώνει σε καθετί είναι ενάντια στα συμφέροντά του και στο μέλλον αυτού του τόπου.

Ο Πρόεδρος Αθανάσιος Νικολόπουλος
Ο Γενικός Γραμματέας Χρήστος Ευαγγέλου