Παρασκευή 12 Οκτωβρίου 2012

Δράσεις της ΕΟΒΕΑΜΜ


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 
Στην Αθήνα στις 29/9/2012 συνήλθε το Προεδρείο της Ομοσπονδίας μας σε πλήρη απαρτία αποτελούμενο από τους κ.κ. Νικολόπουλο Αθανάσιο Πρόεδρο, Βερδούλη Ανδρέα Α Αναπλ. Πρόεδρο, Διδάχο Ιωάννη Β Αναπλ. Πρόεδρο, Παιδή Δημήτρη Α Αντιπρόεδρο, Μακρή Παναγιώτη Β Αντιπρόεδρο, Ευαγγέλου Χρήστο Γενικό Γραμματέα,Χατζηκωνσταντινίδη Μιχάλη Αναπλ. Γενικό Γραμματέα, Γεωργακόπουλο Χρήστο Ταμία, Μόφορη Γρηγόρη Μέλος Προεδρείου , στα γραφεία της Καποδιστρίου 24 , και από ώρα 2.00 μμ έως 8.00 μμ και ασχολήθηκε με τα παρακάτω θέματα : 
 • Αποφασίστηκε ομόφωνα η πραγματοποίηση μιας συνάντησης με τον Κοινοβουλευτικό εκπρόσωπο στον τομέα του Υπουργείου Μεταφορών κον.Μαρκόπουλο από πλευράς του κόμματος των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ για να τον ενημερώσουμε για τα τρέχοντα και υπαρκτά προβλήματα που αντιμετωπίζει ο κλάδος των επισκευαστών . 
• Γίνεται μια συνοπτική παρουσίαση του έργου ΤΟΠΣΑ ( τοπικό σχέδιο απασχόλησης για τον κλάδο επισκευαστών αυτοκινήτων ) από τον εκπρόσωπο του Ινστιτούτου Μελετών δια Βίου Εκπαίδευσης κο. Ραφτόπουλο και τον ταμία της Ομοσπονδίας μας κο.Γεωργακόπουλο υπεύθυνο από πλευράς της Ομοσπονδίας μας .
Στόχος του σχεδίου δράσης είναι η δημιουργία θέσεων εργασίας και η ανάπτυξη νέας επιχειρηματικότητας 
• Ο Γενικός Γραμματέας ενημερώνει το Προεδρείο για τις αποφάσεις που πάρθηκαν στο προηγούμενο Διοικητικό Συμβούλιο στις 21/7/2012 και για τη δράση του Προεδρείου μέχρι και σήμερα . 
• Ομόφωνα αποφασίστηκε να ξαναστείλουμε επιστολή στο Υπουργείο Οικονομικών ώστε να βγει μια διευκρινιστική εγκύκλιος για την επιστροφή του ΕΕΤΗΔΕ στους επισκευαστές. • Ομόφωνα αποφασίστηκε να σταλθεί επιστολή στα σωματεία μέλη μας να προπληρώσουν ή να δώσουν έναντι της ετήσιας συνδρομής τους λόγω οικονομικών δυσκολιών που αντιμετωπίζει η Ομοσπονδία .
• Μέσα στην οικονομική κρίση που βιώνει ο κλάδο μας ,ομόφωνα αποφασίστηκε να κινηθούν διαδικασίες για συνάντηση με τον Υπουργό Ανάπτυξης-Ανταγωνιστικότητας Υποδομών Μεταφορών και Δικτύων για τα προβλήματα του κλάδου .
• Εξουσιοδοτείται ο νομικός και ο Γενικός μας Γραμματέας να φέρουν στο επόμενο Δ.Σ. ολοκληρωμένο νομοθετικό πλαίσιο για τον κλάδο των Μηχανών Θαλάσσης 
• Η Ομοσπονδία μας με επιστολή της παρότρυνε τη ΓΣΕΒΕΕ να συμμετέχει στις απεργιακές κινητοποιήσεις στις 26/9/2012 και όλα τα σωματεία μέλη μας να ενημερώσουν τα μέλη τους και να έρθουν σ΄επαφή με τις τοπικές τους Ομοσπονδίες για την καλύτερη επιτυχία της κινητοποίησης. 
• Αναρτήσαμε στην ανοικτή διαβούλευση τις προτάσεις μας σχετικά με την τήρηση τιμοκαταλόγων στα συνεργεία αυτοκινήτων. Αποτελούν συμπλήρωση της Αγορανομικής Διάταξης και ζητούμε να συμπεριληφθούν στο άρθρο 136 . 
• Στείλαμε σε όλα μας τα σωματεία μια διευκρινιστική εγκύκλιο από το Υπουργείο Ανάπτυξης-Ανταγωνιστικότητας Υποδομών Μεταφορών και Δικτύων σχετικά με τη δυνατότητα χορήγησης και μεταβίβασης της άδειας λειτουργίας και χρονικής ισχύος αυτής για συνεργεία που λειτουργούν σε κτίρια που εξ΄ολοκλήρου ή τμήματά τους έχουν υπαχθεί στις διατάξεις του Ν. 4014/2011 
Η άδεια θα διαρκεί για 30 έτη.
• Έπειτα από την συμμετοχή του ταμία μας στην εκπομπή ΚΥΡΙΑΚΗ ΜΕ ΔΡΑΣΗ στο τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΙ σχετικά με την φοροδιαφυγή του κλάδου των επισκευαστών ομόφωνα το Προεδρείο αποφάσισε να σταλεί ένα Δελτίο Τύπου με τις θέσεις του κλάδου μας. 
• ΄Eπειτα από κάλεσμα του Προεδρείου της Ομοσπονδίας και μέσα στα πλαίσια μιας νέας μορφής λειτουργίας και επικοινωνίας της Ομοσπονδίας μας με τα σωματεία μέλη της για την συγκέντρωση όλων των προβλημάτων σε κάθε ειδικότητα ξεχωριστά ,σε πρώτη φάση παραβρέθηκαν πρόεδροι σωματείων Φανοποιών-Βαφέων από όλη την Ελλάδα για συζήτηση ,ανταλλαγή απόψεων,θέσεων και προτάσεων που αφορά την ειδικότητά τους ύστερα από τα τεράστια προβλήματα που έχουν προκύψει από την συμπεριφορά των ασφαλιστικών εταιρειών και μάλιστα μέσα σε συνθήκες σοβαρής οικονομικής κρίσης της χώρας μας. 
Επίσης ενημερώθηκαν σχετικά με τις προετοιμασίες της προσπάθειας πραγματοποίησης του Πανελλαδικού Συνεδρίου Φανοποιών-Βαφέων στην πόλη της Ξάνθης. 
• Ομόφωνα αποφασίζεται ότι ο κλάδος έχει ανάγκη από ένταξη σε αναπτυξιακά προγράμματα και άμεσα η ΕΟΒΕΑΜΜ να στείλει συγκεκριμένη πρόταση κλαδικής στόχευσης για χρηματοδότηση μικρών και πολύ μικρών επιχειρήσεων και των αυτοαπασχολουμένων του κλάδου στο Υπουργείο Ανάπτυξης. Ο πρόεδρος προτρέπει τα σωματεία μέλη να πιέσουν τα κατατόπους Επιμελητήρια για στήριξη του αιτήματος . 
• Ο Πρόεδρος παροτρύνει όλους τους προέδρους των σωματείων μελών μας να μεταφέρουν την ατζέντα των προβλημάτων του κλάδου σ΄όλους τους τοπικούς φορείς ( βουλευτές-Επιμελητήρια-Περιφέρειες-Δήμοι ) τονίζοντάς τους τον κοινωνικό ρόλο που έχει ο κλάδος της επισκευής στην κοινωνική συνοχή και στην εξυπηρέτηση του καταναλωτή κατόχου και χρήστη ΙΧ αυτοκινήτου-οχήματος . 

Mε συναδελφικούς χαιρετισμούς 
Ο Πρόεδρος Αθανάσιος Νικολόπουλος
Ο Γενικός Γραμματέας  Χρήστος Ευαγγέλου