Τετάρτη 17 Οκτωβρίου 2012



Αριθ. Πρωτ. 14797 Αθήνα 16/10/2012


ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ – ΚΑΛΕΣΜΑ ΕΠΙΒΙΩΣΗΣ

Συμμετέχουμε πανελλαδικά στις κινητοποιήσεις τις ΓΣΕΒΕΕ μαζί με όλους.

- Τους Βιοτέχνες
- Τους Εμπόρους
- Τους Επαγγελματίες
- Τους Αυτοαπασχολούμενους

ΚΛΕΙΝΟΥΜΕ ΤΑ ΣΥΝΕΡΓΕΙΑ ΜΑΣ
ΠΕΜΠΤΗ 18 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ

Καλούμε τους πελάτες μας καταναλωτές κατόχους και χρήστες αυτοκινήτου σε κοινό αγώνα επιβίωσης.

- Για την διατήρηση της κοινωνικής συνοχής
- Για τη αποτροπή της παραπέρα συρρίκνωσης και ολοκληρωτικής υποβάθμισης της οικονομίας.
- Για να σταματήσει εδώ και τώρα ο παραπέρα αφανισμός των μικρών και πολύ μικρών επιχειρήσεων που δίνουν δουλειά σε Ελληνικά χέρια και συντηρούν οριακού εισοδήματος Ελληνικές οικογένειες.
- Για να υπάρχει το συνεργείο της γειτονιάς στην διάθεση του φίλου πελάτη που σήμερα τα φέρνει πολύ δύσκολα βόλτα.
- Για να υπάρχει Ελληνικό μαγαζί και Έλληνας πελάτης αλληλοσυντηρούμενα Ελληνικά νοικοκυριά, νοικοκυραίων, βιοπαλαιστών που αποτελούν την κοινωνική βάση της χώρας.

Στην κρίση που βιώνει η χώρα μας, κομμάτι της δοκιμαζόμενης ελληνικής κοινωνίας και εμείς, δίνουμε αγώνα βιοπάλης, οριακής διατήρησης των μικρών και πολύ μικρών μονάδων μας.

Η μείωση στις πωλήσεις αυτοκινήτων, η μείωση των μετακινήσεων, η αύξηση των καυσίμων, των ανταλλακτικών, των ασφαλίστρων και των τελών κυκλοφορίας, η αποφυγή συντήρησης και αποκατάστασης ζημιών και βλαβών, η αύξηση των κυκλοφορούντων ανασφάλιστων οχημάτων και παράδοσης πινακίδων, η καταχρηστική συμπεριφορά των ασφαλιστικών εταιρειών στις αποζημιώσεις των συγκρούσεων και το διαφαινόμενο έλλειμμα στην άσκηση εποπτικού ελέγχου της πολιτείας, η προφανής οικονομική αδυναμία του καταναλωτή κατόχου και χρήστη οχήματος να ανταποκριθεί ,έχουν συνέπεια τη μεγάλη μείωση του κύκλου εργασιών, αλλά και τη μείωση της αριθμητικής δύναμης, των ανεξάρτητων συνεργείων αυτοκινήτων οχημάτων.

Όμως παρά ταύτα, επισκευαστές και πελάτες καταναλωτές, πρέπει να επιμείνουμε, να συστρατευθούμε στον αγώνα απέναντι στην κρίση.

Καλούμε τους πελάτες μας καταναλωτές να στηρίξουν τα παραδοσιακά ελεύθερα ανεξάρτητα Ελληνικά συνεργεία της γειτονιάς τους, για τη διατήρηση του Ελληνικού μικρομάγαζου του Έλληνα αυτοαπασχολούμενου τεχνίτη επιτηδευματία βιοπαλαιστή, για την καλύτερη εξυπηρέτηση των αναγκών τους, για τη διατήρηση της κοινωνικής συνοχής, της καθαρά Ελληνικού χαρακτήρα πολύχρονης διαπροσωπικής κοινωνικής μας σχέσης.

Καλούμε τους συναδέλφους επισκευαστές σε όλη την Ελλάδα, να προχωρήσουν ακόμη παραπέρα, εξαντλώντας κάθε δυνατότητα στην εξυπηρέτηση των φίλων πελατών μας καταναλωτών, παρέχοντας κάθε διευκόλυνση στις δύσκολες μέρες που ζούμε.

Στη Χώρα μας, πλήρες ιδρυτικό μέλος της Ε.Ε. και της Ο.Ν.Ε., δεν παράγονται αυτοκίνητα οχήματα, ανταλλακτικά, τεχνολογία, τεχνογνωσία, παρελκόμενά τους. Έτσι η μόνη παραγωγική και με προστιθέμενη αξία παρέμβασή μας στον τεράστιο τζίρο της έντονα ανταγωνιστικής αγοράς του αυτοκινήτου είναι η τεχνική συντήρηση, υποστήριξη και επισκευή μετά την πώληση, ήτοι τα ανεξάρτητα συνεργεία των Ελλήνων επισκευαστών, που άμεσα και πρωτογενώς δίνουν δουλειά σε Ελληνικά χέρια, συντηρούν οριακού εισοδήματος ελληνικές οικογένειες, εξυπηρετούν ποιοτικά, αποτελεσματικά και σε εξορθολογισμένο κόστος τις ανάγκες των Ελλήνων καταναλωτών κατόχων και χρηστών αυτοκινήτων οχημάτων.
Στις μέρες της κρίσης, η σημασία της παραγωγικής αυτής παρέμβασής μας, με την εύλογη διατήρηση και μη αντικατάσταση, αλλά και τον περιορισμό της χρήσης, του εισαγόμενου αυτοκινήτου οχήματος από τον οριακής πλέον οικονομικής δυνατότητας Έλληνα καταναλωτή, αποκτά, πιστεύουμε, ιδιαίτερη αξία.

Είναι βέβαιο ότι τα χαμένα ή κλεμμένα δισεκατομμύρια ευρώ του πλούτου της
χώρας μας, δεν τα καρπώθηκαν οι μικροεπιτηδευματίες, ούτε οι μισθωτοί και συνταξιούχοι πελάτες μας.
Καλούμε την κυβέρνηση
- Να άρθει στο ύψος των περιστάσεων
- Να κάνει στροφή από τον αδιέξοδο και καταστροφικό δρόμο που μας επιβάλουν
- Να αναθεωρήσει άρδην την φορολογική λαιμητόμο που θα οδηγήσει σε σίγουρο λουκέτο τα μικρομάγαζά μας
- Να εξασφαλίσει έστω το ελάχιστο αναγκαίο αξιοπρεπές σύστημα υγείας
- Να μεριμνήσει για την βασική αναγκαία ρευστότητα καλώντας τις τράπεζες να ανταποκριθούν όπως οφείλουν
- Να σκύψει με φροντίδα πάνω στην μικρή επιχείρηση που ακόμη αμύνεται, αφού οι μεγάλες και τρανές πούλησαν ήδη το παιχνίδι και φορολογικά μεταναστεύουν σε φορολογικούς παραδείσους
- Να αφουγκραστεί την αρμόδια υποβληθείσα πρότασή μας για την χρηματοδοτική στήριξη του κλάδου μας με τις πάνω από 16.000 οικογενειακές μικροεκμεταλλεύσεις μας
- Να αγωνιστεί μαζί μας, ως κυβέρνησή μας, για να περισώσουμε ότι απέμεινε ήτοι τους μικρούς και πολύ μικρούς αυτοαπασχολούμενους επιτηδευματίες τους μόνους που βάζουν σήμερα πλάτη και στους οποίους μόνο μπορεί να στηριχθεί και να επενδύσει για την ανάκαμψη της οικονομίας και της χώρας μας.

Ο Πρόεδρος Αθανάσιος Νικολόπουλος
Ο Γενικός Γραμματέας Χρήστος Ευαγγέλου