Παρασκευή 19 Ιουλίου 2013

Δελτίο Τύπου για το συνέδριο της AIRG

Αριθ. Πρωτ. 15152                  Αθήνα 19/7/2013

                                               ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

       Στις  22-24 Μαΐου πραγματοποιήθηκε στις αίθουσες του Επιμελητηρίου του Λουξεμβούργου, η ετήσια σύγκληση της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Επισκευαστών A.I.R.C. Από πλευράς Ε.Ο.Β.Ε.Α.Μ.Μ. (μόνιμο μέλος της A.I.R.C.) παρευρέθηκαν ο κ. Ευαγγέλου Χρήστος, Γενικός Γραμματέας του Συμβουλίου και ο κ. Παληογιάννης Δημήτριος, μέλος του Συμβουλίου.
Στη διάρκεια της διαδικασίας του Συνεδρίου αναπτύχθηκαν πέρα από τα διαδικαστικά θέματα της ημερήσιας διάταξης και τέσσερα (4) θέματα, τα οποία συζητήθηκαν εκτενώς:
1.      Η εφαρμογή της τηλεματικής στα αυτοκίνητα, με ιδιαίτερη βαρύτητα στο e-CALL, (αυτόματη μετάδοση θέσης ατυχήματος στις αρμόδιες υπηρεσίες : τροχαία  ,ίσως και ΕΚΑΒ κλπ.) ,στη μετάδοση τεχνικών πληροφοριών είτε ηλεκτρονικός έλεγχος των συστημάτων του αυτοκίνητου, είτε και on line  διάγνωση, αλλά και στο μαύρο κουτί για το οποίο πιέζουν οι ασφαλιστικές εταιρίες (καταγραφή συνθηκών ταχύτητας, κατάσταση ιστορικού σε περίπτωση ατυχήματος).
2.      Στη συνέχεια, συζητήθηκε λεπτομερώς η υγιής σχέση του ανεξάρτητου συνεργείου με τους πελάτες αλλά και με τις ασφαλιστικές εταιρίες, τόσο σε επίπεδο σωστής επισκευής (προδιαγραφές κατασκευαστή, ανταλλακτικά γνήσια και πρώτης τοποθέτησης ) όσο και σε επίπεδο κοστολόγησης.
3.      Το τρίτο θέμα που απασχόλησε το Συνέδριο, ήταν τα νέα υλικά (πλαστικό, αλουμίνιο, ίνες άνθρακα, εποξικές και ακρυλικές κόλλες και τόσο ο συνδυασμός, όσο και η συγκόλληση των διαφόρων μερών του αυτοκινήτου). Όλα τα νέα υλικά σκοπό και στόχο έχουν τη μείωση του βάρους των νέων αυτοκινήτων. Αλλάζει όμως και τον τρόπο και το κόστος της κάθε επισκευής.

    Το Συνέδριο ολοκληρώθηκε με την ανάλυση της αγοράς του αυτοκινήτου για κάθε χώρα. Περιττό να συμπληρώσουμε, ότι η εικόνα της αγοράς στην Ελλάδα είναι χειρότερη ακόμη και από τη Βουλγαρία και την Κροατία.

    Κλείνοντας, πάρθηκε η απόφαση, το επόμενο Συνέδριο, να πραγματοποιηθεί στις 15-16 Μαΐου του 2014 στην Κροατία.
                         Για το Δ.Σ. της ΕΟΒΕΑΜΜ

Ο Πρόεδρος                                                Ο Γενικός Γραμματέας

Αθανάσιος Νικολόπουλος                         Χρήστος Ευαγγέλου