Παρασκευή 28 Φεβρουαρίου 2014

Δελτίο τύπου για τα τέλη κυκλοφορίας




Αριθ. Πρωτ. 15390 Αθήνα 28/2/2014


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΑΝΑΛΟΓΑ ΜΕ ΤΗ ΧΡΗΣΗ ΤΑ ΤΕΛΗ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΣ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΩΝ ΟΧΗΜΑΤΩΝ

Με αφορμή πρόσφατα δημοσιεύματα για επανακαθορισμό του τρόπου και του κόστους των τελών κυκλοφορίας αυτοκινήτων οχημάτων ως κλάδος των επισκευαστών καταθέτουμε και προτείνουμε .

Είναι προς την σωστή κατεύθυνση η διερευνώμενη εκσυγχρονιστική αλλαγή του φορολογικού πλαισίου για τα τέλη κυκλοφορίας, ρύθμιση που λειτουργεί από πολλών ετών και αποτελεσματικά σε πολλές προηγμένες χώρες.

Η φορολόγηση ανάλογα με τη χρήση
• εξυπηρετεί άμεσα τη δίκαιη φορολογική αναλογική ανταποδοτικότητα .
• ενισχύει θετικά τα κρατικά έσοδα και μέσα από την κατανάλωση του καυσίμου, αφού ο κάτοχος και χρήστης του οχήματος δεν το αποσύρει ολοκληρωτικά από την κυκλοφορία. Οι κατ ανάγκη του ισχύοντος πλαισίου εκατοντάδες χιλιάδες παραδόσεις πινακίδων μαρτυρούν γι αυτό.
• Στηρίζει την αγορά παροχής υπηρεσιών μετά την πώληση με τον έλεγχο , την επισκευή , τη συντήρηση και τεχνική υποστήριξη κυκλοφορούντος οχήματος .
• Ενισχύει το ασφαλιστικό κεφάλαιο αυτοκινήτου .
• Σέβεται και προστατεύει τον καταναλωτή κάτοχο και χρήστη με την πραγματική συνείδηση του << πληρώνω όσο κάνω χρήση >> .

Η Ομοσπονδία μας είναι στη διάθεση των συναρμοδίων Υπουργείων για την παραπέρα την τεκμηρίωση και τον καλύτερο σχεδιασμό της δίκαιης αυτής λύσης.


Για το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΟΒΕΑΜΜ

Ο Πρόεδρος
Αθανάσιος Νικολόπουλος

Ο Γενικός Γραμματέας
Χρήστος Ευαγγέλου