Πέμπτη 20 Φεβρουαρίου 2014

Δελτίο Τύπου για τις εμπορικές μισθώσεις




Αρ.πρωτ.: 15373 Αθήνα 20 / 2 / 2014

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΑΠΟΣΥΡΣΗ ΤΗΣ ΤΡΟΠΟΛΟΓΙΑΣ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΓΙΑ ΤΙΣ
ΕΜΠΟΡΙΚΕΣ ΜΙΣΘΩΣΕIΣ

Ζητάμε άμεσα την απόσυρση της τροπολογίας του Υπουργείου Ανάπτυξης για τη διαφοροποίηση της μίσθωσης από 12 σε 3 έτη.

Εν μέσω κρίσης μια τέτοια τροπολογία σαφώς και βρίσκετε σε λάθος κατεύθυνση.

Μέσα από την τελευταία έρευνα του Ινστιτούτου Μικρομεσαίων Επιχειρήσεων της ΓΣΕΒΕΕ , προκύπτει ότι οι Μικρομεσαίες Επιχειρήσεις είναι σε τροχιά κλεισίματος ( ήδη 250.000 επιχειρήσεις έχουν κλείσει ).

Συμπεραίνουμε ότι με τη τροπολογία αυτή θα υπάρξει μεγαλύτερη συρρίκνωση στις μικρομεσαίες επιχειρήσεις προς όφελος των μεγάλων ομίλων της αγοράς και των μεγαλοιδιοκτητών ακινήτων , με συνέπεια οι συνάδελφοί μας επαγγελματοβιοτέχνες που θα έχουν απομείνει θα πέσουν θύματα εκβιασμών στην χρονική συμφωνία της εμπορικής μίσθωσης.

Στην πενταετή περίοδο της κρίσης θα είναι δύσκολο ένας επαγγελματοβιοτέχνης να επενδύσει σε περίοδο 3 ετών και ιδιαίτερα οι επιχειρήσεις οι οποίες είναι υγειονομικού ενδιαφέροντος , μεταποίησης, παραγωγής όταν η αναγνώριση της φορολογικής νομοθεσίας είναι 5 έτη .
Ο κλάδος των ανεξάρτητων επισκευαστών αυτοκινήτων μηχανημάτων μοτοσυκλετών έχοντας άμεση επαφή με τον καταναλωτή χρήστη του οχήματος αλλά και το τεράστιο κόστος μετεγκατάστασής των επιχειρήσεων του λόγω, της ειδικής αδειοδότησης της επιχείρησης, της δέσμευσής του από τις χρήσεις γης ,της μετακίνησης των μηχανημάτων του , δεν μπορεί και δεν έχει τη δυνατότητα , να βρίσκετε σε συνεχή αναζήτηση στέγης και στέγασης της έδρας του σε σύντομο χρονικό διάστημα.

Αντιλαμβανόμαστε όλοι ότι η εφαρμογή αυτής της τροπολογίας , θα οδηγήσει πολύ πιο γρήγορα τις επιχειρήσεις αυτές σε οριστικό λουκέτο .

Κύριε Υπουργέ, ζητάμε άμεσα την ανάκληση αυτής της τροπολογίας.


Για το Δ.Σ. της ΕΟΒΕΑΜΜ

Ο Πρόεδρος
Αθανάσιος Νικολόπουλος

Ο Γενικός Γραμματέας
Χρήστος Ευαγγέλου