Παρασκευή 28 Φεβρουαρίου 2014

Ανακοίνωση-Ενημέρωση



Αριθ. Πρωτ. 15392 Αθήνα 28/2/2014


ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ –ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ


ΣΤΗΝ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΜΙΚΡΟΜΕΣΑΙΟΥΣ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ ΠΡΟΧΘΕΣ Η ΕΟΒΕΑΜΜ


Ύστερα από επίσημη πρόσκληση η Ομοσπονδία μας παρέστη και παρενέβη στην εκδήλωση του Κοινοβουλευτικού Κόμματος της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟΣ ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΙΚΗΣ ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ-ΣΥΡΙΖΑ με θέμα << Βασικοί ΄Αξονες των Προγραμματικών Θέσεων και της Κυβερνητικής Πολιτικής για τις Μικρομεσαίες Επιχειρήσεις και την Επιχειρηματικότητα >> .Τον κλάδο εκπροσώπησε ο Αντιπρόεδρος Παναγιώτης Μακρής, συνοδευόμενος από τον Αναπληρωτή Γραμματέα Μιχάλη Χατζηκωνσταντινίδη και τον τεχνικό μας σύμβουλο .
Στη σύντομη παρέμβασή του έδωσε το στίγμα της κατάστασης του κλάδου μας και πρότεινε λύσεις για δρομολόγηση.
Επίσης τόνισε ιδιαίτερα και τα γενικότερα κοινά προβλήματα των Μικροεπιχειρήσεων .
Για την εποπτεία των ασφαλιστικών εταιρειών ειδικότερα πρότεινε τη συνδρομή της άσκησης κοινοβουλευτικού ελέγχου στη Βουλή των Ελλήνων .
Κατά την ομιλία του παρέδωσε επικαιροποιημένο ολοκληρωμένο φάκελο της ΕΟΒΕΑΜΜ στον υπεύθυνο του Τμήματος Μικρομεσαίων Επιχειρήσεων κύριο Νίκο Σκορίνη .
Πριν την έναρξη της εκδήλωσης, και με μέριμνα του εξωτερικού μας συνεργάτη , πραγματοποιήθηκε μια πρώτη συνάντηση εργασίας, των ανθρώπων της ΕΟΒΕΑΜΜ επί των θεμάτων του φακέλου της Ομοσπονδίας με τους αρμόδιους του τομέα Μεταφορών του Κόμματος.
Τα κομματικά στελέχη επέδειξαν έντονο και άμεσο ενδιαφέρον για τα περιεχόμενα της καθολικής παρέμβασης του κλάδου μας, και μάλιστα διαφάνηκε ότι γνωρίζουν καλά το χώρο δραστηριοποίησής μας.
Συμφωνήθηκε η συνέχεια σε άμεσο χρόνο της συνάντησης εργασίας ώστε τα θέματα να εξειδικευτούν επί μέρους και να συνεξεταστούν σε συνεργασία .
Η ΕΟΒΕΑΜΜ χαιρετίζει κάθε πρωτοβουλία του πολιτικού κόσμου της χώρας μας , για τη διαμόρφωση της ενδεδειγμένης κυβερνητικής πολιτικής στήριξης των Μικρών, Πολύ Μικρών Επιχειρήσεων και Αυτοαπασχολουμένων Επιτηδευματιών, στην κρίση.
Είμαστε στη διάθεση κάθε αρμόδιου δημοκρατικού πολιτικού φορέα για συμβολή μας στην αντιμετώπιση ειδικότερων κλαδικών μας ζητημάτων,όσο και των γενικότερων προβλημάτων των επαγγελματοβιοτεχνών που δίνουμε σήμερα άνισο αγώνα επιβίωσης.



Για το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΟΒΕΑΜΜ


Ο Πρόεδρος
Αθανάσιος Νικολόπουλος

Ο Γενικός Γραμματέας
Χρήστος Ευαγγέλου