Πέμπτη 20 Φεβρουαρίου 2014

Δελτίο Τύπου για τους αγρότες



Αρ.πρωτ.: 15372 Αθήνα 20 / 2 / 2014

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Ο ΑΓΡΟΤΙΚΟΣ ΞΕΣΗΚΩΜΟΣ ΚΑΙ Η ΕΛΛΑΔΑ ΤΗΣ ΚΡΙΣΗΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ

Ξανά στις βασικές οδικές αρτηρίες οι αγρότες και οι κτηνοτρόφοι παρατάσσοντας σε αλυσίδα τους αγροτικούς ελκυστήρες.
Το ίδιο φαινόμενο εδώ και πολλά χρόνια. Αυτοαπασχολούμενοι, κύρια οριακού οικογενειακού εισοδήματος βιοπαλαιστές, πασκίζουν να τα φέρουν βόλτα αντιπαλεύοντας με την κρίση, την ακρίβεια στα υλικά, τον ιδιαίτερο τύπου καρτέλ ανταγωνισμό στο χώρο, τον αστάθμητο παράγοντα των καιρικών συνθηκών.
Στην Ελλάδα της κρίσης η Κυβέρνηση αποφάσισε να τους «νοικοκυρέψει».
Αναρωτήθηκαν άραγε οι αποφασίζοντες, ότι ο Μικρός και Πολύ Μικρός Αγροτοκτηνοτρόφος είναι από τις ελάχιστες πρωτογενείς παραγωγικές δυνάμεις πλούτου και προστιθέμενης αξίας, που αγκομαχώντας επιμένουν να επιζήσουν σήμερα στη Χώρα μας;
Η τελευταία υψικάμινος έσβησε αυτές τις μέρες. Ο δευτερογενής τομέας υπέστη γενοκτονία. Όπου νάναι ο αγροτοκτηνοτρόφος θα αποσύρει τον ελκυστήρα στα Οχήματα Τέλους Κύκλου Ζωής και θα φύγει από την ζωογόνα ελληνική ύπαιθρο για τα χειμαζόμενα αστικά κέντρα με τις στρατιές των ανέργων.
Καλούμε την Κυβέρνηση να αναθεωρήσει άρδην τις σε βάρος των Ελλήνων αγροτών και κτηνοτρόφων ζημιογόνες όσο και αβασάνιστες ρυθμίσεις.
Να εκπονήσει ολοκληρωμένα στοχευόμενα προγράμματα στήριξής τους.
Για να παραμείνουν αυτοί οι παραγωγικοί Έλληνες στον τόπο τους και να εξακολουθήσουν να παράγουν τουλάχιστον ελληνικά προϊόντα τροφής για τα παιδιά μας.
Ως κλάδος που πληγήκαμε άμεσα και βαριά από την κρίση, πολλοί προερχόμαστε από αγροτικές οικογένειες, τασσόμαστε αλληλέγγυοι στον αγώνα επιβίωσης του αγροτικού κόσμου.

Ο Πρόεδρος
Αθανάσιος Νικολόπουλος

Ο Γενικός Γραμματέας
Χρήστος Ευαγγέλου